Kochani na przekąskę w lany poniedziałek proponujemy ziemniaki nakłuwane! ?
Wyglądają niesamowice i oczywiście tak też smakują! ?

Składniki:
– 12 małych ziemniaków,
– 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin,
– 6 gałązek rozmarynu (dolne liście usunięte).

Przygotowanie:
1. Umieścić ziemniaki w garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować przez 8 minut. Odcedzić i lekko schłodzić, a następnie umieścić ziemniaki w misce z solą morską i olejem. Lekko spłaszczyć każdy ziemniak naciskając dłonią i ustawić jeden ziemniak na drugim, łącząc patyczkiem.
2. Rozgrzać piekarnik do 190 st. C. Umieścić ziemniaki na naoliwionej blaszce i piec przez 10 minut, aż będą chrupiące i złote.
3. Usunąć patyczki i zastąpić je gałązkami rozmarynu.

Źródło: urodaizdrowie.pl