Ziemniaki zapiekane w jogurcie! Coś innego, ale równie smacznego! 

Składniki:
– 500g ziemniaków,
– 1/2 jogurtu greckiego,
– 1 łyżka soku z cytryny,
– koperek,
– sól i pieprz.

Przygotowanie:
1. Koperek posiekać. Ziemniaki dokładnie umyć, przełożyć do garnka z osoloną wodą i ugotować na półtwardo.
2. Po ugotowaniu ziemniaki przelać zimną wodą, żeby były lekko ciepłe, obrać ze skórek i pokroić w ćwiartki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać jogurtem, dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Do smaku dodać soli i pieprzu.
3. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C i zapiekać ok 10 min. Podawać bezpośrednio po zapieczeniu, posypane koperkiem.

Źródło: hot-pot.blog.pl