Ziemniaki z farszem serowym to alternatywa dla ziemniaków podawanych w tradycyjny sposób. Mogą stanowić samodzielne danie, albo doskonały dodatek do potraw mięsnych.

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • 20 dag twarożku wiejskiego
  • ząbek czosnku
  • pęczek szczypiorku lub koperku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Ziemniaki umyj, ułóż na blasze i piecz w temp.180°C, aż będą miękkie.

2. Czosnek obierz, zgnieć. Szczypiorek lub koperek opłucz i posiekaj.

3. Twarożek wymieszaj z zieleniną i czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem.

4. Ziemniaki nadkrój na krzyż (lub przekrój na pół) i nałóż twarożek.

 

Źródło:

http://beszamel.se.pl/dania-glowne-bezmiesne/ziemniaki-z-farszem-serowym,7838/