Wystarczy zmielić ziemniaki z serem i zawinąć w naleśnik lub dodatkowo obtoczyć w bułce tartej i podawać jak krokiety.
Wypróbujcie rewelacyjny pomysł na naleśniki z ziemniakami i z serem!
Składniki:
Nadzienie:
-50 dag ziemniaków,
– 25 dag białego, tłustego sera,
– 1 duża cebula,
– 2 łyżki masła,
– 1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu czarnego,
– sól.
Do panierowania:
– 2 jajka,
– bułka tarta.
Przygotowanie:
1. Na sklarowanym maśle usmażyć naleśniki dodając do ciasta odrobinę cukru.
2. Przygotować nadzienie: ziemniaki ugotować, odcedzić i jeszcze gorące rozgnieść widelcem. Cebulę posiekać i podsmażyć na 2 łyżkach masła. Ser rozkruszyć. Do miski włożyć kartofle, ser, cebulę razem z tłuszczem. Dodać sól i pieprz. Wymieszać, ale nie rozcierać. W nadzieniu powinny być grudki sera i kartofli.
3. Usmażone naleśniki smarować nadzieniem i zwinąć. Panierować w rozbitym jajku i tartej bułce. Zrumienić na maśle z obu stron.
Źródło: beszamel.se.pl
Najnowsze komentarze