Szanowni Państwo,

mamy przyjemność zaprosić Państwa na spotkanie prasowe dedykowane ziemniakom.
Chcemy poruszyć kilka bardzo istotnych kwestii dotyczących tego warzywa.

Z roku na rok spożycie ziemniaków w Polsce spada.
Dlaczego?
Zostają one wypierane przez bardziej medialne, lecz mniej wartościowe zamienniki.
Czy kwestią jest brak podstawowej wiedzy na temat ziemniaków?
Może brak znajomości właściwości odżywczych?

Na te i inne pytania odpowiemy podczas spotkania, które odbędzie się 11 maja, o godzinie 10.00 w restauracji Groole Centrum.
ul. Nowy Świat 35, Warszawa

Prelegentami wydarzenia są:

Pani Agata Dubas – właściciel sieci restauracji Groole.
Spożycie ziemniaków w Polsce.
Typy kulinarne ziemniaka.
Błędy w przygotowywaniu ziemniaków.


Pani Joanna Sobczak – dietetyk kliniczny Natur House Polska.

Kaloryczność ziemniaków w zależności od sposobu ich przetworzenia oraz porównanie wartości energetycznej do innych produktów wysokowęglowodanowych (mąka, kasze, pieczywo).
Dlaczego mimo stosunkowo małej zawartości witaminy C, ziemniaki są jej najlepszym źródłem w diecie Polaków.
Dlaczego ziemniaki są cennym składnikiem kuchni i kiedy są szczególnie polecane – najważniejsze zalety.
Przykłady dań na bazie lub z udziałem ziemniaków i ich kaloryczność.


Pani Malwina Piotrowska – dyrektor ds. Zarządzania Jakością Farm Frites Poland. Odpowiada za zapewnienie standardów jakości oraz bezpieczeństwa zdrowotnego produktów. Farm Frites Poland jest dostawcą produktów m.in. do sieci McDonald’s.
Jak się robi frytki?
Co różni frytki domowe od sklepowych?
Jak prawidłowo smażyć frytki?

Dla wszystkich uczestników przewidujemy lunch przygotowany przez restaurację Groole – głównie z ziemniaków.
Udział jest całkowicie bezpłatny.
Ilość miejsc ograniczona.
Rejestracja trwa do 9.05.2017r. do godziny 18.00

Zapisy drogą mailową:
biuro@polskiziemniak.pl

Lub telefonicznie:
690-013-155