Proste i pyszne danie jednogarnkowe, a właściwie jednopatelniowe. Młode ziemniaki, młoda cebula i fasolka szparagowa. Robi się dość szybko i nie ma mowy o brudzeniu wielu naczyń. Pyszne sezonowe danie 🙂

Składniki:

  • 4 średnie młode ziemniaki
  • 1 cebula
  • garść fasolki szparagowej
  • garść mrożonej marchewki z groszkiem
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka curry
  • szczypta chili
  • olej

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć i wyszorować. Pokroić w dużą kostkę, posypać curry i podsmażyć na małym ogniu na patelni przez kilka minut. Następnie dodać pokrojoną fasolkę szparagową. Przykryć pokrywką i smażyć przez ok. 4 minuty. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i zamrożoną marchewkę z groszkiem. Smażyć jeszcze przez kilka minut, doprawić do smaku.

Źródło:

www.pasjasmaku.com